A fókuszban az erő – RAS

? Napindító gondolatok Vállalkozó Nőknek ?⁣

Fókuszodban az erő!

Ha már egy ideje vállalkozol, akkor biztos te is kutakodtál azzal kapcsolatban, hogy miként tudsz eredményesebb lenni, hogyan tudsz hatékonyabban eljutni az ügyfeleidhez.

Abban is biztos vagyok, hogy rengeteget olvastál arról, hogy a célkitűzés és az önfejlesztés is mennyire elengedhetetlen ezekhez.
Eddig szerintem nem mondtam újjat neked.

RAS

☝️ De az már nem biztos, hogy hallottál arról, hogy az agyadnak van egy része, a Retikuláris Aktiváló Rendszer (RAS), ami meghatározza az eredményeid milyenségét.

Ez az a területe az agyadnak, ami a 400 millió bit/secundum információ mennyiségből kiemeli azt a 2000 bit/secundum mennyiséget, ami a tudatos érzékelésed fókuszába kerül és ami meghatározza az életed és az eredményeid milyenségét.

Döbbenetes szám, ugye?

Felmerülhet benned a kérdés, hogy:

Ok. de mi határozza meg, hogy melyik 2000 bitet fogja kiemelni?

A RAS nagyon egyszerűen működik: Az általad megadott keresőcimkék alapján kutat információk után. A kereső cimkék pedig nem mások, mint a céljaid. 

Mik lehetnek célok? Miért fontos ez a RAS szempontjából?

Számodra az az ideális, ha tudatosan meghatározod a fókuszt, azaz kitűzöd a céljaidat és leírod őket. A célkitűzésnek meg van a maga tudománya, erről most nem beszélnék.
De ha bővebben érdekel, és szeretnéd elsajátítani, akkor kattints ide.

Ami kevésbé ideális számodra, az az, amikor a RAS nem a tudatosan meghatározott céljaid alapján keres, hanem a hitrendszereid és meggyőződéseid iránymutatása szerint. Ez olyankor fordul elő, amikor nem tudod pontosan, hogy mit akarsz, csak sejtéseid vanna, amik mögött korlátozó hitrendszerek garmadája áll.

Szóval, ha jót akarsz magadnak, akkor:

  1. meghatározod tudatosan a céljaidat
  2. akciótervet készítesz hozzájuk
  3. leírod őket
  4. minden nap elolvasod őket
  5. minden nap teszel értük valamit

Ha ezt betartod, akkor a RAS fókuszát mindig te irányítod, így azt kapod, amit akarsz. ??

Ha szeretnél minden hétköznap inspirálódni, akkor gyere, kövess vagy az Instagram oldalamon, vagy a facebook oldalamon. Mindkét helyen megtalálod a „napindító gondolatokat”.

Szeretettel,
Melinda

Ha tetszett ez a bejegyzés és találtál benne olyan gondolatokat, amik értékesek számodra, akkor kérlek oszd meg ezt a cikket, hogy másokhoz is el tudjon jutni.
Köszönöm!

 


Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

 

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu
Tel.: +36/20-411-7532
Instagram: instagram.com/noi.vallalkozonoi.onismeret/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük