5 dolog, amire szükséged lesz, ha az online világba indulsz

Azt gondolom, hogy ma már nem kell érveket felsorakoztatni amellett, hogy a gyorsan változó világban és az ugyanolyan gyorsan változó piaci környezetben minden vállalkozónak új megoldásokra és rendkívüli rugalmasságra van szüksége a vállalkozás fejlesztés területén.
A statisztikák szerint a kisvállalkozások 54%-ának már van weboldala, ami az első lépés ahhoz, hogy hatékonyan jelen lehess az online térben az ügyfeleid elérése céljából.

A vállalkozók gyakran elveszettnek érzik magukat, amikor megpróbálják megtalálni a legjobb online lehetőségeket, de azt már egyre többen tudják, hogy a 21. században, aki nincs fent az Interneten, az gyakorlatilag nem is létezik.

Egy rövid áttekintést szeretnék Neked adni ahhoz, hogy ha Te még a maradék 46%-ba tartozol, akiknek nincs saját weboldala tudd, hogy mi mindenre lesz szükséged az online világba vezető úton.

I. Elszántságra

Lehet, hogy most meglepődtél, de az a helyzet, hogy elszántság és elkötelezettség nélkül jobb, ha elfelejted az online jelenlétet. Komplex feladat vár rád, amihez még akkor is 100%-ig bele kell tenned magad, ha esetleg kiadod egy alvállalkozónak a feladatot. Sok ötletelés, felkészülés, tervezés vár rád, de épp ettől izgalmas és inspiráló is ez a munka. Gondolj csak bele! Ha elég elszánt vagy, akkor egy kis kreativitással végre megmutathatod magadat és a szeretett vállalkozásodat bárkinek, aki csak rád talál az interneten.

II. Alapok elsajátítása

Mint minden tanulási folyamatban, ebben az esetben is az alapok elsajátítása, ami meghatározóan fontos lesz számodra. Stabil alapokkal nemcsak elindulni lesz könnyű, de már a kezdetektől fogva önállóan fogod menedzselni az online megjelenéseidet. Semmilyen külső technikai segítségre nem lesz szükséged ahhoz, hogy új ügyfeleket szerezz az internet nyújtotta eszközökkel, szinte ingyen. 

III. Célcsoport ismerete

Ha már meg van a technikai tudásod, akkor kezdődhet az izgalmas rész: a saját vállalkozásod online térbe helyezése. Ahhoz, hogy sikeresen értékesítsd a szolgáltatásodat, el kell tudnod képzelni az ideális vásárlódat.
Hogy miért van erre szükség?
– Mert innentől kezdve Neki csinálod az online felületeidet!
– Neki írod a szövegeidet, a számára érthető és szimpatikus nyelvezettel.
– Neki tervezed meg a felületeid design-ját és az Ő ízlésének megfelelően válogatsz képeket.
Mindent annak a képzeletbeli ügyfélnek az igényei szerint fogsz kialakítani tehát, aki a Te vállalkozásod célcsoportjába tartozik. Hiszen a legfontosabb célod az lesz, hogy Őt meggyőzd arról, hogy Te vagy a legjobb a szakmában, és hogy Téged válasszon!

IV. Jó fotók

Téged mi fog meg, ha a Facebook idővonalát görgeted, ha hírlevelet olvasol, vagy ha egy újságos stand előtt sétálsz el? Mi alapján választod ki melyik bejegyzést fogod elolvasni, vagy melyik kiadványt veszed le a polcról?
Igen, a fotó, vagy az illusztráció az, ami elkezdi megdolgoztatni az elménket. Ha jó fotóid vannak, nyert ügyed van! Az információs dömpingben ez a legalapvetőbb eszköz, amivel ki tudsz tűnni! Szerencsére ma már egy jobb okostelefonnal is szuper képeket tudsz készíteni, csak figyelj a részletekre! Az apró kiegészítők, a jellemző színek, a rendezett környezet, a hitelességet sugárzó öltözék mind-mind az „énmárkád” része. Ezek azok az apróságnak tűnő dolgok, amik alapján egy pillanat tört része alatt ítélnek meg Téged a vásárlóid és tesznek a hiteles vagy a hiteltelen polcra.
Próbálgasd a számodra a szimpatikus stílusokat, filtereket, betűtípusokat, hogy mire odaérsz, hogy megtervezed a weboldalad, már tudd, hogy mi az, ami tetszene a vásárlóidnak és mi az, ami igazán Te vagy!

V. Jó szövegek

Ha már „elcsípted” a potenciális vásárlódat egy jó illusztrációval, akkor még mindig nem lehetsz biztos a sikeredben. Ahhoz, hogy Téged válasszon, – így ismeretlenül az online térből a sok másik szolgáltató közül -, meg kell őt győznöd arról, hogy Te vagy az ideális szolgáltató a számára. Ehhez kellenek a jó szövegek, mert ez az, ami alapján a képzeletbeli vásárlód végül melletted fog dönteni.
Te kire bízod magad szívesebben? Arra, aki sablonos szövegekkel el akar adni neked valamit, vagy arra, aki tanácsot ad abban a témában, amiben éppen szakértőt, szolgáltatót keresel? Ugye Te is a tanácsadónak szavazol bizalmat? Ezért fontos az, hogy ne csak a szokványos eladásösztönző szövegekben gondolkodj, hanem hogy hasznos tartalmat adj a potenciális ügyfeleidnek, akikből a bizalom kiépítése révén ügyfelek válnak.

Ezek lesznek az első, de a legfontosabb lépéseid ahhoz, hogy bátran elindulj vállalkozásoddal az online térbe! Ne késlekedj, vágj bele még ma, én végig támogatni foglak nemcsak online, de akár személyes konzultáció keretében is!

A vállalkozás fejlesztés egy olyan terület, ami egészen addig elkísér, amíg vállalkozol.

De mielőtt még azt gondolnád, hogy ez egy nehéz és mumus feladat, megnyugtatlak: Csak akkor lesz nehéz, ha nem csinálod, vagy csak néha és azt is fejetlenül.
A tapasztalat azt mutatja, hogy a vállalkozás fejlesztés egy örömteli és kreatív folyamat, ha megfelelő módon csináljuk.

Sokan szenvednek attól, hogy egyedül vannak a vállalkozásukban. Ha te is közéjük tartozol, akkor itt az ideje, hogy csatlakozz hozzánk >> Részletek itt!

Szeretettel,
Melinda

 

~~~
Zárt facebook csoportunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük