Korona. Áldás vagy átok a vállalkozásodnak?

Az, hogy újra felütötte a fejét a vírus és nő a fertőzöttek száma, azt gondolom, hogy mindenki számára egyértelmű. Hogy vállalkozóként hogyan reagálunk erre, az pedig kizárólag nézőpont függvénye.

Hogy miért mondom ezt?

Vállalkozó nőként megtanultam, hogy nem szabad belesüppedni a jól megszokott működésekbe és folyamatokba, hiszen az élet, beleértve a piaci környezetet is, állandó változásban van. A vírus megjelenése óriási változásokat hozott legtöbbünk életébe, az, hogy ezt a javunkra tudjuk-e fordítani, az a kreativitásunk és rugalmasságunk függvénye.

Azé a kontroll, aki rugalmas!

Persze egyszerűbb azt gondolni, hogy a körülmények áldozataiként nem tudjuk befolyásolni a ránk és a vállalkozásunkra gyakorolt hatást és csak elszenvedői vagyunk a világban körülöttünk zajló eseményeknek.  Mégis azt gondolom, hogy ki kell tudni tekinteni a megszokott keretekből, mert a megoldás gyakran a komfortzónán kívül bukkan fel.

Számos szegmens azonnal képes volt váltásra amikor felütötte a fejét a járvány 2020 év elején (pl. egyes éttermek ráálltak a házhozszállításra). Sőt van, aki a saját javára tudta fordítani ezt a merőben más helyzetet. Te mit gondolsz? A Te vállalkozásod hogyan tudna akár még hatékonyabban is működni egy újabb járvány vagy karantén idején? Tudnál rugalmasan változtatni, amikor itt van az ideje? Képes lennél értékként tekinteni arra, hogy új és új helyzetekhez kell majd alkalmazkodnod a vállalkozásodban mostantól?

Gyakorlat teszi…

Azt gondolom, hogy minél több nehéznek tűnő szituációt oldasz meg sikerrel, mindinkább megerősít abba, hogy bármit elérhetsz. Erre pedig szükséged van vállalkozóként, hiszen akármikor jöhet egy gazdasági válság, egy vírus, vagy bármi egyéb, ami gyökeresen megváltoztatva a világod új megoldások keresésére sarkall. Ha a gondolkodásmódod rááll erre a fajta rugalmasságra, nyert ügyed van!

Az online világ könnyed segítséget nyújt, ha az azonnali megoldások keresésében akarsz rutint szerezni. Rendkívül széles eszköz tarát kínál, neked mindössze ki kell válogatnod a számodra és a vállalkozásod számára legmegfelelőbbeket.  Természetesen ez is, mint minden eszköz megfelelő szintű használat esetén lesz hatékony, amihez kizárólag Rád és az elkötelezettségedre van szükség.

Technikai segítség mellett szakmai támogatást is nyújtok neked a Hogyan dolgozz online, ha vállalkozó vagy elnevezésű képzésemben!

Ne halogasd, jelentkezz még most, hogy friss eszköztárral magabiztosan reagálhass bármilyen helyzetre a jövőben!

Szeretettel várlak,
Melinda

 

~~~
Zárt facebook csoportunkért kattints a képre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük