Változtasd meg a téged irányító korlátozó hiedelmeket

Mindannyian vágyunk a jobb életminőségre, a több és minőségi időre/szabadidőre, több pénzre, vonzó megjelenésre, ellenállhatatlan magabiztosságra, boldog kapcsolatokra és sikerre. Ha nem is ebben a sorrendben, de mindannyiunkban ott van az igény a jobbra, a kellemesebbre, az örömtelibbre.

Az emberi létezés alap motivációja a boldogság felé való elmozdulás, 

 

mégpedig úgy, hogy  minél távolabb kerüljön a szomorúságtól, a fájdalomtól és az egyéb kellemetlen érzésektől.

Sokszor hallom az ügyfeleimtől is és egyéb beszélgetések során is ezeket a mondatokat:

» Szeretnék boldogabb lenni.
» Szeretnék jobban kinézni.
» Szeretnék több pénzt keresni.
» Szeretnék jobb párkapcsolatot.
» Szeretnék sikeresebb lenni.
» …

Ezek a kijelentések vágyakat fejeznek ki, olyan dolgokat, amiket jó lenne megtapasztalni. Viszont a vágyakozás nem hozza el, nem teremti meg a vágy tárgyát! 

Hatalmas különbség van aközött, hogy szeretnél valamit, és aközött, amikor elköteleződsz valami mellett!

Amíg csak szeretnéd, addig nincs benne erő. Csak egy óhaj, melyből hiányzik a megvalósulásba vetett hit és a cselekvés ereje, mégpedig azért, mert olyan nézőpontok, hitrendszerek működnek nálad, amik azt súgják neked, hogy nem vagy rá képes.

Bármit is tűzz ki önmagad elé, bárhogy is emeled meg a követelményszintet önmagaddal szemben, ha nem hiszel benne, abban a pillanatban szabotáltad önmagad és azt, hogy elérd, amit kitűztél magad elé. Mégpedig azért, mert hiányzik belőled az a bizonyosság érzés, ami lehetővé tenné számodra, hogy mozgósítsd azon erőidet és potenciáljaidat, amik nélkülözhetetlenek a megvalósításhoz.

Hiába vannak már most is meg benned ezek a készségek, ha az elméd – ha a hitrendszereid, meggyőződéseidmást mondanak, akkor bizony azok kényszerítő erőként fognak működni és nem lesz más választásod, mint engedelmeskedni nekik.

A hiedelmeid olyanok, mint a megkérdőjelezhetetlen parancsok, amik megmondják, hogy mit lehet és mit nem lehet megtenned.  

 

Tehát ha valóban eredményeket akarsz látni az életedben, akkor elkerülhetetlen az, hogy feltárd a benned működő önszabotázs programokat, nézőpontokat, meggyőződéseket és felold őket.

Ha nem tudod átvenni a hiedelemrendszered felett az irányítást és nem te szabod meg, hogy mi működhet és mi nem, bármilyen magasra teszed a követelményszinted, bármit is tűzz ki magad elé, soha nem fogod elérni, mert nem lesz meg benned a meggyőződés ereje, mely erőt ad és támogatja a megvalósulást.

Ha őszintén szeretnél minőségi változást elérni, akkor emeld meg az önmagaddal szembeni igényszintedet, és tűzd ki magad elé, hogy felszámolod és hatástalanítod a korlátozó nézőpontjaidat. Ez a nulladik lépés a sikeres, eredményes és boldog élet felé.

 

Bárminek a megváltoztatása az életünkben, önmagunk megváltoztatásának egyszerű lépésével kezdődik.

 

Sokszor tudjuk, hogy mit is kellene tennünk, de valahogy mégse tesszük meg, nem cselekszünk. Tehát a tudás – az információ – önmagába kevés. Ha csak bólogatunk, hogy „igen, így kellene” attól még nem változik meg semmi.

De van az is, amikor cselekednénk, csak nem tudjuk, hogy mit kellene tennünk, nem tudjuk, hogy hogyan haladjunk tovább.

Mindkét esetben arra van szükség, hogy megszerezzük azt a tudást, ami egybe foglalja az információt, a módszert és a cselekvést. 

 

Ebben tud neked segíteni a Legyél önmagad coacha, mentora és valósítsd meg álmaidatonlie Self-Coaching tanfolyam.

A program célja nem csupán az, hogy egyetlen változáshoz segítsen hozzá, hanem fordulópontot kíván nyújtani ahhoz, hogy az égész életedet új szintre emeld!

5 téma egyszerű és hatékony eszközökkel megtámogatva. 

Kattints ide és nézd meg, mi minden fog hozzájárulni a magabiztos éned felfedezéséhez és a nagyszerűbb életed megteremtéséhez.

Self-Coaching – a belső bizonytalanságtól az önazonos magabiztosságig

 

Szeretettel,
Melinda 

 

Ha tetszett ez a bejegyzés és találtál benne olyan gondolatokat, amik értékesek számodra, akkor kérlek oszd meg ezt a cikket, hogy másokhoz is el tudjon jutni.
Köszönöm!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük