Az önismeret és a siker kéz a kézben jár

A fenti hanganyag leírását alább olvashatod:
⇓⇓⇓

Minden ami velünk és az életünkben történik, okkal történik.

Viszont nem mindig értjük meg elsőre a kiváltó okokat. Ennek aztán az lesz a következménye, hogy áldozatnak (kiszolgáltatottnak) érezzük magunkat, ami miatt hajlamosak vagyunk a csüggedésre és az elkeseredésre.

Ahelyett, hogy bezárnád magad a félelem börtönébe és hagynád, hogy a múlt fájdalmai és kudarcai lerántsanak a szenvedés sötét vermébe, vedd inkább úgy ezeket az eseményeket, emlékeket mintha útmutató jelzések lennének önmagadtól azzal kapcsolatban, hogy hol működtetsz olyan hibás gondolatokat, hitrendszereket, amik szabotálnak téged és az életedet.

Miért jó, ha így nézel ezekre?

Azért, mert ezzel az egyszerű nézőpont váltással ki is emelted magad abból, hogy meg- és elítéld önmagad és hogy belesüllyedj az önostorozásba. ⇐ Ugyanis ha ezeknek teret engedsz, akkor képtelen vagy olyan dolgokat teremteni, amiket valóban az életedben szeretnél látni.

Az életedben lévő tanító leckék igen hasznos eszközzé válhatnak a személyiségfejlesztésed és a sikered útján.

Mit tehetsz most – ebben a pillanatban – hogy elkezdj egy másik életet és szemléletmódot teremteni magadnak:

» ÁLLJ LE azzal, hogy vesztesként tekintesz önmagadra. Nem vagy az!  

Amit most negatívumként gondolsz magadról, az valójában csak egy érdekes nézőpont. Te döntöd el, hogy teret engedsz-e neki vagy sem.
Csak úgy csendben megsúgom neked – így négyszemözt – hogyha te nem fogadod el magad, akkor mások sem fognak tudni elfogadni téged. Az önmagadról működtetett nézőpontjaidat folyamatosan sugárzod ki a külvilágba, amikre az emberek automatikusan reagálnak a viselkedésükkel, így tükrözik vissza neked a véleményedet önmagadról.
Pl. Ha értéktelennek tartod magad, bizony nem fognak tiszteletteljesen viselkedni veled. Van egyfajta kényszerítő ereje az önmagunkról alkotott képnek arra, ahogyan mások reagálnak ránk.

» Ne hasonlítsd magad össze senkivel, főként ne úgy, hogy vesztesen jössz ki belőle.

A médiában szereplő emberekkel egyfajta követendő képet akarnak mutatni nekünk. De egyáltalán nem biztos, hogy valóban jó-e az nekünk, ha hozzájuk akarunk hasonlítani. Inspirációként tekinthetsz rájuk, amennyiben olyan értékeket képviselnek, amik számodra is fontosak és/vagy kívánatosak. De mindig ésszel és objektíven állj a változáshoz és a változtatáshoz.
Ne mássá akarj válni, hanem önmagad nagyszerűbb verziójává.  Ha ma csak fél százalékkal nagyszerűbb vagy a tegnapi önmagadnál, az már zseniális!

» Kezd el mélyíteni az önismeretedet.

Kezd el felfedezni a belső erőforrásaidat/képességeidet, és fokozatosan old fel mindazt, ami szabotál és akadályoz téged.

» A megfelelő önbizalom és önértékeléssel rendelkező ember – függetlenül a külvilág dolgaitól – eredményes és jól érzi magát a saját életében.

» Tűzz ki magad elé értelmes, felvillanyozó és megvalósítható célokat. Ezek rengeteg energiával fognak ellátni téged!

 

A siker, az eredmények a jólét nem egyik napról a másikra jelennek meg az életünkben, de megfelelő hozzáállással és cselekvéssel elérhető. Igen, valóban csodás érzés olyan dolgok birtokában lenni, amelyek egykor csak álomként léteztek a számunkra és megéri tenni értük.

Tudd: Te is képes vagy rá!

 

Szeretettel,
Melinda 

.

Ha tetszett ez a bejegyzés és találtál benne olyan gondolatokat, amik értékesek számodra, akkor kérlek oszd meg ezt a cikket, hogy másokhoz is el tudjon jutni.
.
Köszönöm!

 


Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

 

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu
Tel.: +36/20-411-7532
Instagram: instagram.com/noi.vallalkozonoi.onismeret/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük