Te is sikítófrászt kapsz a célkitűzéstől

A fenti hanganyag leírását alább olvashatod:

Ha te is úgy vagy, hogy sikítófrászt kapsz attól a szótól, hogy „célkitűzés”, akkor eme néhány gondolat enyhíteni fogja ezt az érzésedet. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól fogva neked is lelkes célkitűző fun-nak kell lenned, hanem azt jelenti, hogy leesnek rólad azok a nyomasztó nézőpontok és elvárások, ami miatt sikítófrászt kaptál eddig.

És ha már ez megtörtént, akkor lehet, hogy még barátságba is kerülsz önmagad – eddig rejtett – céljaival.

Na szóval:

Mielőtt megpróbálnád magadra erőszakolni az életed megváltoztatását és hogy célokat tűzz ki, tegyél fel magadnak egyetlen egy kérdést:

Mi van akkor, ha marad minden ugyan úgy, ahogy most van?

Tényleg őszintén figyelj magadra, figyelj befelé, nézz a saját szemedbe, lelked mélyére és úgy válaszold meg ezt a kérdést.

Mi van akkor, ha marad minden ugyan úgy, ahogy most van?

Hogy érzed most magad ennek a gondolatnak a hatására? – megkönnyebbülés, öröm, szorongás, szomorúság » Milyen érzések jöttek felszínre?

Hogy van a tested? – ellazult, felengedett, vagy görcsbe rándultak az izmaid, összeszorult a gyomrod » Mit jelez vissza a tested?

Milyen gondolatok árasztottak el? – nyugodt, elégedett, cselekvésre ösztönző vagy félelmekkel teli

 

Ha ebből a minőségből, a valódi önmagadra való figyelésből hozod meg a döntést és indítod a cselekvést, az egy teljesen más valóságot fog számodra létrehozni.

Mindegyik verzió tökéletes számodra:

» az is ha ráébredsz arra, hogy az aktuális helyzet számodra most pont megfelelő,
» és az is ha felismered, hogy na ez az a helyzet, ami biztosan nem maradhat.

Bármelyiket is tűzöd ki magad elé célként – vagy a szinten tartást, vagy a változtatást – az biztos, hogy meg fogod tudni valósítani, mert valóban a te vágyad és nem egy trendnek való megfelelési kényszer motivál téged.

Számomra ez a kérdés volt az egyik legnagyobb motiváló erő az életemben. Mégpedig azért, mert tudtam, hogy egyvalami biztos:

„Nem maradhat úgy az életem, ahogy akkor volt. Az a gondolat, hogy a következő 15 évemet is úgy kell leélnem, mint az előző 15-öt, felért egy halálos ítélettel.”

Hiába dolgoztam én Gazdagsági vezetőként egy neves építőipari cégnél, tudtam, hogy ha még egy évet így kell élnem, össze omlok.

Szóval számomra annak a félelme, hogy marad minden ugyanúgy ahogy volt, akkora erővel és potenciállal látott el, hogy bármire képes voltam. Hajlandó voltam szembenézni az értékrendjeimmel, hitrendszereimmel, rosszul működtetett szokásaimmal… mindennel azért, hogy meg tudjam őket változtatni, mert egy másik életet AKARATM!

Ennek az eredménye lett az, hogy már 11 éve csinálom azt, amit igazán szeretek. 🙂 Igen, voltak nagyon nehéz időszakok, amikor úgy éreztem, hogy nincs tovább. De mindig az volt a rosszabbik – számomra amúgy elképzelhetetlen – verzió, hogy vissza megyek a gazdasági szférába dolgozni.

 

Szóval tedd fel te is magadnak a kérdést és válaszd azt, ami Számodra a legjobb – függetlenül attól, hogy ki mit gondol, és ki mit mond.

Ha neked is a változtatásnak van itt az ideje, ahhoz őszinte szívvel ajánlom segítőként a coaching csodás módszerét és eszköztárát.

 

Szeretettel,
Melinda 

 


Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

 

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu
Tel.: +36/20-411-7532
Instagram: instagram.com/noi.vallalkozonoi.onismeret/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük