Változás van

Változás van.

Ez vitathatatlan tény. Teljesen felesleges el- és letagadnunk önmagunk előtt.
Ugyanakkor nem kell, hogy ez tönkre tegyen bennünket. Téged sem.
.

A külső változás – ami kint van – azzal direktbe sokmindent nem tudsz kezdeni. De azzal, hogy hogyan éled meg és hogyan reagálsz rá önmagadban és a közvetlen környezetedre, na arra van!
.

Igenis képes vagy a külső-belső reakciódon dolgozni és megfelelővé tenni.

 1. Első körben engedd felszínre és engedd ki a fájdalmat, a dühöt, a félelmet, a kétségbe esést. Így tudod csökkenteni a nyomást és majd átvenni az irányítást az életed felett. De először engedd meg.  /Arra figyelj, hogy ne temessen teljesen maga alá, vagy ha ez mégis megtörténik, akkor kérj segítséget. Mert igenis van az a helyzet, amikor szükség van rá./
 2. A második lépés az objektív tényfeltárás – lehetőségek, hiányok, változtatást igénylő területek
 3. Utána jön a priorizálás
  – sürgős,
  – fontos,
  – a legnagyobb változást hozza,
  – a leggyorsabb változást hozza,
  – a legtöbb területet mozdítja be
 4. Majd a megvalósítási térkép és elindulás egy megfelelően behatárolt módon.
 5. Ahhoz, hogy végig tudd vinni a mai durván változó világban, erősítened kell az ellenállóképességedet (reziliencia)

A reziliencia fejleszthető,  amit luxus parlagon hagyni.

​Tetszik, nem tetszik, váltásra van szükségünk az életünkben, ha nem akarunk összeomlást. Persze folytathatjuk ugyanúgy ahogy eddig, de akkor ne csodálkozzunk azon, ha semmi nem változik, sőt egyenesen káoszba zuhanunk.
.
Van egy törvényszerűség, ami áthatja az életünket:
.

Amire a figyelmünket fordítjuk, az növekszik.

Bármi, amiről gondolkodunk, amihez érzelmeket társítunk, az ki fog hatni a cselekedeteinkre, választásainkra, döntéseinkre, amik pedig meghatározzák, hogy az életünkben mi és hogyan jelenik meg.
.
Szeretem a tudományt, mert folyamatosan tágítja a látóhatárt és kézzelfoghatóvá teszi számunkra azokat a dolgokat, amik eddig a misztikum világába tartoztak.
.
Első számú kedvencem a kvantum fizika 🙂 , ami bebizonyította, hogy „a megfigyelő hatással van a megfigyelt valóságra„.  Azaz aminek a fókuszomat adom, azt erősítem, annak a növekedését segítem.
.
Így már jól látható, hogy elengedhetetlen az elménk és a gondolataink uralása, tudatos irányítása.
.

Egyszerűbbre lefordítva:

Ha megváltoztatom a gondolataimat, ítéleteimet, feltételezéseimet a külvilágban zajló események várható irányáról, akkor általa egy egész más (saját) valóságot leszek képes létrehozni.
.
És itt jön be az a pont, amit nagyon sokan, nagyon nem akarnak, ez pedig nem más, mint a felelősség vállalás. Úgy vagyunk kondicionálva, hogy a pillanatnyi örömöket részesítsük előnyben, még akkor is, ha az a jövőre nézve komoly következményeket okoz.
.

Ennek tragikumát Brian Tracy a „Csak okoson” című könyvében jól bemutatja:

Két törvény is van, ami el szokta gáncsolni az embert. Az egyik a Nem szándékos Következmények Törvénye, a másik pedig a Visszaütő Következmények Törvénye.
Az ember mindig a leggyorsabb, legkönnyebb módját keresi annak, hogy a lehető leghamarabb megkapja, amit akar és nemigen gondol a másodlagos következményekkel.
.
MINDIG számolj a lehetséges következményekkel! Ugyan lehet, hogy amit csinálsz, az azonnali pozitív hatást (pl. öröm, megkönnyebbülés, stressz csökkenés) hoz, ám a hosszútávú következmények igencsak negatívak lehetnek, ha nem figyelünk.
.
Gazdaságunk állami és egyéni szinten is azért tart ott ahol, mert nem vettük figyelembe ezeket a törvényeket. 
.
Szóval ha szereted magad és a lehető legjobbat szeretnéd kapni, akkor felelősségteljesen állj önmagadhoz, a választásaidhoz és az egész életedhez,.
.

Felnőttként már tudnunk kell átlátni az életünket és a döntéseinket.

Fel kell tudnunk ismerni azt is, ha szükséges bizonyos készségeinket erősíteni és bizonyos szokásainkat átalakítani . A döntés és a nem döntés felelőssége is a miénk. Ahogy a következményeket is mi magunk fogjuk vagy elszenvedni, vagy élvezni, attól függően, hogy mit választottunk.
Már nem érünk rá halogatni, fejünket a homokba dugni. Egyszerűen kell a változtatás egyéni szinten is. Kell a készségeink fejlesztése, a tudásunk erősítése és az önismeretünk mélyítése. Ezek nélkül a világunk káoszba és pusztulásba süllyed.
.
Én az életem menedzselését és az önfejlesztésemet is folyamatosan megtámogatom a coaching zseniális eszközeivel. 👌
Ennek köszönhetem a stabilitást, a tervezhetőséget és a kiszámíthatóságot. Ezek hatalmas értékek a mai világban. 
.
A coachingot segítségül hívhatod úgy is, hogy 
Mindkettő hatalmas segítséget, változást és eredményeket tud hozni az életedben.
.

Szeretettel,
Melinda

 

 

 Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

 

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu
Tel.: +36/20-411-7532
Instagram: https://www.instagram.com/melinda.majoros

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük