Tedd meg a gyermekedért

Amikor azon gondolkodsz, hogy mit mondj a gyermekednek, hogyan tanítsd őt jól, akkor tévúton jársz.

Gyermeked első sorban nem arra figyel, amit mondasz neki, amit magyarázol – persze ennek is meg van a maga ideje és helye -, hanem azt figyeli, hogy mit csinálsz, hogyan menedzseled a mindennapjaidat, miként beszélsz másokkal, mennyire vagy vidám és egészséges, milyen a tartásod, hogyan bánsz magaddal, hogyan működsz a családban, a világban stb. – ezt nevezzük szülői mintának.

 

Sose felejtsd el:

Az első számú példa Te vagy számára, ezért ha igazán jót akarsz neki, akkor figyelj oda magadra. Ápold a tested, lelked és szellemed. Add meg magadnak a figyelmet, a törődést, az öngondoskodást és az önszeretetet.

Mutasd meg neki, hogy milyen a gyakorlatban a tudatos életvezetés, a célkitűzés, az élethez való objektív hozzáállás és a választás szabadsága. 

Tanítsd meg őt arra a gyakorlatban, hogy értékes és különleges. Mutasd meg neki, hogy az önszeretet és az öngondoskodás fontos, és az élet természetes része.

Ezek nélkül sikertelenségre, kudarcokra, kapcsolatfüggőségre és boldogtalanságra ítéled őt.

Mit tehetsz, hogyan mutasd meg neki mindezt?

  • Segíts neki kilépni a drámákból azáltal, hogy te magad éberré válsz a drámákra, és mást választasz helyettük (tudatosságot, ésszerűséget).
  • Segíts neki abban, hogy ráeszméljen a gondolataiban rejlő hatalomra, arra, hogy a gondolatai tudatos megválasztásásával teremti a jövőjét.
  • Segíts neki megérteni az érzelmekben rejlő pusztító és építő erőt, és mutasd meg, miként tud választani közöttük.
  • Segíts neki felismerni a női létben rejlő csodát és működtetni a belülről fakadó magabiztosságot.
  • Segíts neki megtanulni a célkitűzés és tudatos tervezésben rejlő erőt, motivációt és sikerélményt, hogy mindig valóra tudja váltani az álmait és mindig érezze, van értelme az életének!

Építsd be az életedbe az önismeret és a coaching gyakorlatias és egyben könnyed eszköztárát. Mutasd meg – a szülői minta által -, hogy velük mindezekre Te is, és Ő is képes!

Ebben rengeteget tud segít neked ez a tréningem > Önismereti Self-coaching 

 

Szeretettel,
Melinda

.

 


Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

 

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu
Tel.: +36/20-411-7532
Instagram: instagram.com/noi.vallalkozonoi.onismeret/

Image by zilaseger from Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük