Stagnálás – a vállalkozás halála

Az egyik legpusztítóbb hozzáállás a vállalkozói létben, ha megállunk és nem cselekszünk.

Amikor nincs cselekvés, akkor stagnálás van, ami egyenes út a vállalkozás halálához. Azonban ha hozunk döntéseket mégha nem is a legideálisabbakat -, akkor mindig van lehetőségünk arra, hogy a döntés eredményeit kielemezzük és változtassunk, de ezt menet közben is megtehetjük.
(Stagnálás esetén nincs mit elemezni, ott nincs min fejleszteni.)

Az emberek jó része egy válság, egy krízis hatására a megtorpanást és a tétlenséget választja. Azt gondolják, hogy a “kivárás” a jó stratégia.

Viszont a piac nem így működik. Ha én akkor kezdek el reagálni, amikor már helyzet van, akkor bizony jó néhány körrel le vagyok maradva és nem tudok hatást gyakorolni, és nem tudok a vállalkozásomban eredményt létrehozni.


Nagyon sokan, nagyon sokfélét mondanak.

Jellemzően olyan dolgokban is határozott véleményt nyilvánítunk mi emberek, amikhez egyáltalán nem értünk. 🙃

Ez egy nagyon veszélyes dolog, mert komoly hatással van mind a magánéletre, mind a gazdasági életre, ha úgymond “bedőlünk” ezen információknak. Ezért én mindig azt javaslom, hogy bármit is olvass, bármit is hallj, amögé tegyél jó néhány kérdőjelet.

Gondold végig objektíven, járj utána (több hiteles forrás) és csak azután dönts arról, hogy számodra releváns-e az adott infó vagy sem.

Persze az utánajárást ne használd halogatásra és arra, hogy kibúj a felelősségteljes cselekvés alól.  😉 

~~~~

A legnagyobb bizonytalanságot soha nem a külvilág és a külvilág eseményei jelentik,

hanem az, ami az elmédben van hitrendszerként, elvárásként, félelemként. Ezek nagyon nagy százaléka irreleváns! 

CSELEKEDJ!

Nézd meg, hogy most mi az, amit be kell emelned a vállalkozásodba és az önismereti utadba.Tervezze előre!Gondold végig, hogy milyen forgatókönyvek lehetnek és azokra te miként tudsz felkészülni és miként tudsz hatni!

  • Biztos lehetsz benne, hogy a versenytársaid egy része, már most is fejleszt, tanul és jövőorinetáltan gondolkodik és cselekszik
    (A “Hogyan dolgozz online, ha szolgáltató vagy” képzésben 14 fantasztikus vállalkozó teszi ezt), hogy ebből a helyzetből a lehető legjobban és legrátermettebben jöjjön ki.)

És igen, ők fogják azokat az ügyfeleidet kiszolgálni, akik kénytelenek lesznek máshoz menni, hiszen te megálltál és magukra hagytad őket.

Lehet, hogy fáj amit most olvastál, de hidd el, még mindig jobb, hogy most olvasod – és hatására végig gondolod a dolgaidat -, mintha egy félév vagy év múlva kerül eléd, amikor már mindegy…. 

 

Szeretettel,

Melinda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük