Ne köss alkut a jóléted rovására

Soha ne köss alkut, ne érd be kevesebbel, mint amire vágysz!

Inkább tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket és őszintén figyelj magadra: 

  • Mi az, amit szeretnék?
  • És mi az, amire IGAZÁN vágyom? 

Nem kell beérned a kevesebbel, a szűkebb élettel.

Az, hogy miben vagy hajlandó hinni, rajtad áll. Szeretném ha tudnád, hogy a sokkal több és jobb is jár neked. Jár az, hogy büszke lehess magadra, az életedre!

Lehet, ebben a pillanatban  szomorúság lakozik benned, mert ráébredtél,  eddig tényleg kevesebbet kaptál az élettől, mint amire vágytál. Az őszinte szembenézés ezzel az érzéssel egy nehéz, ámde fontos lépés a változás elindításának érdekében.
Bevallani magadnak, hogy elhitted kevesebbet érdemelsz, mint amire a szíved mélyén vágysz, fájdalmas. Az önbecsülés sérülése, a belső hangok, melyek lehúzó módon szólnak hozzád, mind olyan tényezők, melyek könnyen kiváltják ezt az érzést.

A szomorúság nemcsak fájdalom, hanem egyfajta jelzés is. Az érzelmek mélyén rejlő igazságokat megérteni és elfogadni, segít abban, hogy pozitív irányba változtass.

Egyszerűen elengedhetetlen az, hogy szembe nézz azzal, ha nem olyan életet élsz, amire szíved mélyén vágysz,

Az elsődleges platform, ahol a változtatást el kell indítanod, az önbecsülés és önértékelés páros. Ugyanis amikor becsülöd és értékeled magad, akkor tisztában vagy azzal, hogy Neked a számodra legjobb munka, a számodra a legjobb párkapcsolat, a számodra a legjobb anyagi helyzet, a számodra a legjobb… jár, és azt már megvalósítottad volna.

Amikor lemondasz a jobbról, a többről, a nagyszerűbbről, akkor az mindig azért történik, mert nem tartod magad elég értékesnek, szerethetőnek, nagyszerűnek.
Ezek a korlátozó gondolatok a tudatalattidban vannak, amik nem a valóságot tükrözik vissza, hanem egy torzított képen keresztül akarják elhitetni veled az értéktelenségedet.

A jó hír az, hogy mindig van lehetőséged ezeket megváltoztatni.
A rossz hír az, hogy bizony ezzel sokat kell foglalkoznod. De szerintem nagyon nem mindegy, hogy szomorúság és csalódottság közepette éled le az életedet, vagy örömben és elégedettségben. Ez utóbbié bizony tenned kell.

Szóval a legfontosabb kérdés most, amire választ kell adnod magadnak, hogy a hátralévő életedet milyen minőségben és módon akarod leélni.

  • Önmagad előtt is szégyellve, lehajtott fejjel, vagy büszkén kihúzva magadat, valódi örömmel a szívedben?

Az, hogy eljutottál odáig, hogy megkérdőjelezed azt, amit eddig elhittél magadról és elindulsz önmagad megismerése és elfogadása felé a kulcsa annak, hogy végre megkapd azt, amire valóban vágysz. A szomorúság érzése arra is emlékeztet téged, hogy nem vagy köteles beletörődni a rosszá tételbe és a kevesebbe, és lehet számodra az inspiráció forrása is, amely elősegíti, hogy megváltoztasd azokat a gondolatokat és körülményeket, melyek eddig visszatartottak téged.

Ismerd fel a belső erődet és az akaratodat a változás iránt.

Ne csak higgy, hanem tudd is, hogy megérdemled a legjobbat. Lépj ki a szomorúság mögül a fény felé, amely a neked szánt boldog és teljes életet világítja meg. Soha ne feledd el, hogy amikor lemondasz a jobbról, a többről, a nagyszerűbbről, akkor az mindig azért történik, mert nem tartod magad elég jónak, szerethetőnek, értékesnek és ezek a korlátozó gondolatok a tudatalattid mélyéről akarják elhitetni veled egy torz tükrön keresztül mindezt.

Az eddigiekből levonva azt a tanulságot, hogy az életed minőségét és a boldogságodat a saját értékrended és önmagad iránti tiszteleted határozza meg, most arra bátorítalak, hogy ne csak gondolkodj róla, hanem cselekedj is!

A változás lehetőssége a kezedben van és minden választásod, amit meghozol azért, hogy jobbá tedd az életedet, egy lépéssel közelebb visz a vágyaidhoz. Ne félj a változástól, hiszen az élet folyamatos fejlődés, és te is képes vagy arra, hogy irányítsd és formáld az utadat.

Tedd fel magadnak a kérdést:

Milyen életet szeretnék élni?
És aztán hozz létre egy tervet, hogy elérhesd ezeket a vágyaidat. Legyenek céljaid, amikhez minden egyes nap újra és újra elköteleződsz.

Ne hagyd, hogy a szomorúság és a mindennapok nehézségei lehúzzanak, inkább használd az érzéseidet arra, hogy megerősödj és célokat tűzz ki. Az önismeret és az önelfogadás útján felfedezett erőd vezessen azokhoz a döntésekhez, amelyek a legjobb irányba vezetnek téged.

És ne feledd, mindenki megérdemli a legjobbat az életben, beleértve téged is.

Így hát merj nagyot álmodni, és higgy abban, hogy képes vagy elérni a céljaidat. Az élet rövid, és te megérdemled a boldogságot és azt, hogy igazán büszke lehess magadra. Neked is jár a kiváltság, hogy példává válj, akit szívesen követnek az emberek

Légy kitartó és maradj hű önmagadhoz az utad során. Tudd, hogy minden változás, amit bevezetsz az életedbe, hozzájárul egy boldogabb és szívmelengetőbb jövőhöz. A te életed is megérdemli a legjobbat!

Ha úgy érzed nem tudod miként indulj el, melyik életterületeddel hogyan dolgozz,

akkor itt van számodra a Self-coaching szemlélet fejlesztő tréning, ami módszeresen adja át neked öt fontos területen keresztül mindazt a tudást, ami ahhoz kell, hogy egy olyan kiváltságos életet teremts magadnak, amiben nem csak te vagy büszke magadra, de mély megbecsülés is övez majd téged.

A coaching segít a legjobb önmagadat felszínre hozni, azt aki már most ott szunnyad benned.

 

Szeretettel,
Melinda

 

❤️ Ha tetszett ez a blogbejegyzés, oszd meg, vagy küld el annak, akivel szeretnél jót tenni.
Örömmel fogadom gondolataidat, meglátásaidat a témával kapcsolatban, ? írd meg nekünk hozzászólásban. ❤️


Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu
Tel.: +36/20-411-7532
Instagram: Majoros Melinda (@melinda.majoros) | Instagram

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük