A valódi ajándék egy párkapcsolatban

A párkapcsolatok elsődleges tönkremenetelének az oka, az elvárás. Mégpedig annak az elvárása, hogy a másiknak boldoggá kell tennie.
.
A valódi ajándék, amit egymásnak adhatunk egy kapcsolatban, az az, amikor képesek vagyunk magunkat értékelni, tisztelni, szeretni és ezeket a dolgokat nem a másiktól elvárni..

Minden olyan elvárás, ami arról szól, hogy

  • nekem valamit kapnom kell a másiktól,
  • valamit adnia kell, azért, hogy én jól legyek, boldog legyek, szépnek érezzem magam,
  • hogy teljes legyen az életem
egy hatalmas zsákutca, és egy hihetetlenül erős függőségi állapot, amiben egyik fél sem tud önmaga és boldog lenni.
.
A boldogságom, a jólétem, önmagam tisztelet és szeretetet csak és kizárólag rajtam múlik, mégpedig azon, hogy mit gondolok magamról és a lehetőségeimről.
.
A rossz és egyben a jó hír is az, hogy a gondolataimat, hitrendszereimet csak én tudom megváltoztatni. Ugyan ideig-óráig fel tud tölteni a másik visszajelzése, melyben dicsér és értékel, de a belső hangok és bizonytalanságok újabb és újabb adag visszajelzést követelnek a másiktól. Ez egy végtelen energia elszívássá alakulhat, ha nem állítjuk meg.
.
A párkapcsolatok elején, amikor az úgynevezett „rózsaszín köd” állapot áll fenn, ezt még egész könnyedén megtesszük. De abban a pillanatban, amikor az egyik fél kevesebbet ad, az elszívó energia fokozatot vált, és egyre intenzívebben követeli a jussát. 1-2 év alatt egy ilyen kapcsolat teljesen kifordul magából, játszmák végtelen sorává alakul, melynek egyetlen célja: ‘Én győzzek és megkapjam a napi adagomat.’
.

Ha egy nő (vagy férfi) képes felismerni és kilépni ebből a játszmából, akkor a kapcsolat megmenthető és átalakítható tápláló, szeretetteljes kapcsolattá.

Ehhez arra van szükség, hogy Nőként (vagy férfiként) tudd ki vagy, felismerd az értékeidet, barátságba kerülj a testeddel, a vágyaiddal, és a fejedben lévő pusztító hitrendszereket (belső monológokat) felold és másra cseréld.
.
Ha ezeket nem teszed meg, SOHA nem tudsz olyan párkapcsolatot teremteni, ahol valóban boldog vagy, ahol valóban szeretnek és te is szeretsz.
.
Tény, nem nagyon van mire várnod, nem tudod megúszni az önismereti utat – sem az elméletit, sem a gyakorlatit.
Ha nem kezded el most, akkor 1, 5, 10 év múlva ugyanúgy szenvedni fogsz, ugyanazokat a csalódás köröket fogod lefutni és egyre inkább megkeseredsz.
.
Kezd ott, hogy ránézel az elvárásaidra.
.
I. Végy egy A4-es lapot , hajtsd félbe és a lap bal oldalára kezd el felírni – legalább 10 pontban -, hogy mit vársz a párkapcsolattól, miben reménykedsz.
Légy őszinte magadhoz, mert csak akkor fogsz tudni változtatni.
.
II. Majd a lap jobb oldalára írd oda mindegyik mellé, hogy ha tőled ezt várnák el, hogy éreznéd magad.
Akarnád ezt? Szeretve éreznéd magad? Megbecsülve éreznéd magad? Megjelenne-e benned a kihasználtság és korlátozás érzése?
Fontos: itt is légy nagyon-nagyon őszinte magadhoz!
.
III. Cselekvés és változtatás. Most már látod, hogy hol vannak azok a területek az életedben, ahol ki vagy billenve. Mindent, amit a párkapcsolattól vársz el, hogy az hozza el az életedbe, ott dolgoznod kell magadon, az önismereteden és az életmódodon (napi rutinok, cél nélküliség..).
.
.

A párkapcsolat nem tud semmit elhozni, csak arra képes, hogy hozzá adjon a már meglévőhöz, és közösen egy magasabb szintre emeljük. De csak azt lehet emelni és kiterjeszteni, ami már eleve létezett.

.
.
Szeretettel,
Melinda
.
.
Ha tetszett az írás, oszd meg kérlek, hogy eljusson mindenkihez, aki hasonlóan gondolkodik, mint mi.

 


Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

 

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu
Tel.: +36/20-411-7532
Instagram: instagram.com/noi.vallalkozonoi.onismeret/

.
.

Photo by Scott Broome on Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük