Mit mesél rólad a kedvenc meséd?

Amikor kisgyermek vagy, az agyad pont úgy működik, mint egy szivacs.

Tudományos tény, hogy az emberi agy 6 éves koráig úgynevezett théta állapotban van. A théta egy nagyon mély ellazulás, a hipnózis és az álom (REM-fázis) területe. Az agyhullámok ilyenkor 4-7 ciklusú frekvenciára lassulnak másodpercenként. A szerzetesek órákon keresztül meditálnak, hogy eljussanak ebbe az állapotba, hogy elérjék a teljes elcsendesülés állapotát. A kisgyerekek azonban ebben a hipnózishoz hasonló théta állapotban töltik ébrenlétük 90%-át. Kutatások bizonyítják, hogy ez egy olyan különleges állapot, amiben az információ teljesen akadálytalanul, lazán áramlik be az agyba. A kisgyermek elméje tehát úgy működik, mint egy nyitott kapu, bármit beenged és befogad. Ez nem csak azoknak fontos, akik épp ilyen korú gyereket nevelnek, mindenki számára lényeges felismeréseket rejt ez az információ.

Miért kell tudnod erről?

Mert Te is voltál 6 éves kislány! Hiszed vagy sem, mindaz az információ, amit ebben a korai életszakaszodban sokszor hallottál és elraktároztál, az tudatalatti szinten folyamatosan működik.

Ha rengeteget dicsértek kicsiként, akkor visznek előre, ha sokat szidalmaztak, akkor a korlátozó nézőpontjaid alappilléreit alkotják.

Biztosan veled is előfordult már, hogy belevágtál volna valamibe és megszólalt benned egy ismerős hang, ami azt duruzsolta, hogy „nem vagy elég okos” vagy azt, hogy „úgysem tudod megcsinálni” vagy bármi, amit……

ÉS itt jön a lényeg:

bármit, amit gyerekkorodban sokszor elmondtak neked. Ezért most kérlek ne tedd rosszá a szüleidet vagy bárkit, akit a gyerekkori ítéleteket meghozták feletted. Ők ekkor is csak az akkori legjobb tudásuk szerint cselekedtek és őket számtalan hozott minta befolyásolta. A jó hír az, hogy nem kell, hogy ezek a tudattalan „mantrák” örök életedben befolyásoljanak, hiszen mindig választhatsz mást. Amint éber vagy ezekre és ráébredsz arra, hogy ezek nem hozzád tartoznak, abban a pillanatban egyszerűen jelentéktelenné teheted, eltörölheted őket és választhatsz mást.

És akkor most vissza a mesékhez

Neked is biztosan volt kedvenc meséd, amit újra és újra fel kellett olvasni neked, vagy folyamatosan azt nézted videón. Ha most nem jut eszedbe egy sem, érdemes megkérdezni a szüleidet erről, (ha még van rá lehetőséged). Ha emlékszel a kedvenc mesédre, kérlek utazz most vissza egy kicsit az időben és gondold végig újra ezt a történetet a főszereplő szemszögéből!
És most nézz rá az eddigi életedre. Látsz hasonlóságokat az életed és a kedvenc meséd főszereplőjének életében? Bizony nem is kicsit formálhatja és befolyásolhatja az életedet mindaz, amit kislányként sokat hallottál. Az énképedet, a választásaidat, a világ működéséről szóló képeidet ezek a tudatalatt elraktározott történetek alapvetően képesek meghatározni.

Ha túl szép vagy, mások utálni fognak

A magyar népmesék például a lélek és a szellem fejlődéséről szólnak, nem egy pici cseperedő kislány lelkének valók, hiszen állandó konfliktus és küzdelem van bennük. A mesék nagyrésze bizony nagyon negatívan formálhatják egy gyermek mindent befogadó tudatát. Egy kislányban olyan nézőpontokat ültetnek el, hogy például, ha túl szép vagy, mások utálni fognak (Hamupipőke, Világszép Nádszálkisasszony stb.), vagy ha jómódú királylány vagy, akkor az apád az első jöttment királyfihoz hozzáad téged feleségül a fele királyságával együtt. És még sorolhatnám. Ezért van az, hogy tudatalatti döntéseiddel védekezel az ellen, hogy túl szép, túl okos, vagy túl jómódú legyél. Végül pedig egyszerűen nem érted, hogy miért szabotálod önmagadat, miért nem tudod vagy miért nem akarod megélni azt a nőt, aki valójában vagy?

Szépség és a szörnyeteg

Ez az én kedvenc mesém. 😀 Súlyos felismerés volt, amikor rájöttem, hogy ez a mese milyen mély szinten befolyásolta az életemet és a párkapcsolataimat.

Ha nem ismernéd a sztorit, nagyon röviden összefoglalva ez a mese arról szól, hogy a rendkívül okos, szépséges barna lány, Belle – aki számára a szeretet egyenlő a másokkal való törődéssel – beleszeret a szörnyetegbe, segít rajta, megtöri az átkot és az visszaváltozik daliás herceggé.

A mese „tanulságának” megfelelően engem mindig a megmentésre váró, problémás, ráadásul a legkevésbé sem jóképű férfiak vonzottak. 😎 Valójában magam sem értettem sokáig, hogy miért választottam mégis páromnak az ilyen típusú férfiakat. Aztán amikor a főiskolán meseterápiát tanultam estek le a tantuszok, de nagyon hangosan. 😀   Felnőttként azt a „Szépség és a Szörnyeteg” mesét játszottam el újra és újra, amit kislányként értékessé és fontossá tettem.  Rengeteget kellett dolgoznom azon, hogy tudatosítsam, nem kötelező Belle-ként viselkednem és választhatok mást, mégpedig olyan értékrendeket, amik számomra táplálóak és örömöt hozóak.

Amint Te is lehámozod a korlátozó mintákat, megleled a kincset, aki vagy!

A szakrális női erő és minőség megéléséhez első lépésként fel kell ismerjük azokat a mintázatokat, amit kislány korunk óta tudatalatti szinten működtetünk. A mesékben szereplő királylányok mintáján túl is rengeteg olyan, női szerepre vonatkozó sztereotípiát, hiedelmet és elvárást működtetünk, aminek ellenállunk vagy akaratlanul igazzá teszünk az életünkben. Mindkét esetben tudatalatti szinten tereljük el önmagunkat a vágyott életünk irányából.

Ezért invitállak téged is arra, hogy mindezeken túllépve olyan nőként létezz, aki tisztában van önmaga egyedi, megismételhetetlen, csodálatos lényével, erejével.

Ha szeretnél az ehhez az állapothoz vezető technikákat megtanulni, sok szeretettel várlak aSzakrális Nő Útja, a kiteljesedett nőértképzésemen, aminek a végén a női testben való létezésedre ajándékként fogsz tudni tekinteni. És terészetesen a mesék témáját is feldolgozzuk és kibogozzuk. 😉 

Legyél az a csoda, aki vagy! Lépj Te is a Szakrális Nő Útjára!

Szeretettel,Melinda 
.
Ha tetszett ez a bejegyzés és találtál benne olyan gondolatokat, amik értékesek számodra, akkor kérlek oszd meg ezt a cikket, hogy másokhoz is el tudjon jutni.
Köszönöm!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük