Belső békével a Bőség Útján

Életünket a legjobban meghatározó top 3 téma között találjuk a jólét és a bőség elérésének a célját, azt, hogy sok pénzzel rendelkezzünk és anyagi biztonságba érezzük magunkat. Ennek eléréséhez folyamatosan kívül keressük azokat az eszközöket, amik segíthetnek nekünk. Azonban az anyagi gazdagság és a jólét elsősorban nem a külső körülményektől függ. 

Mindaz, ami a külvilágban megjelenik, az már egy folyamat eredménye lesz.

Ahhoz, hogy a bőség, a jólét, a pénz meg tudjon jelenni, az első lépés az, hogy önmagunkban megteremtjük a békét. Ez nem holmi spirituális bullshit, hanem tényekkel alátámasztott igazság. Az a belső béke, amiről én írok, nem egy zen, meditatív és passzív állapot, hanem a létezésünk olyan formája, amelyből bármi képes megszületni – mint pl.: nevetés, dinamizmus, aktív cselekvés, relaxáltság, inspiráció, nyugalom, áramlás, stb. -, mert nem torzítják ítéletek és téves információk.

Tény, ahhoz, hogy ezt a fajta belső békességet létre hozzuk, szükség van arra, hogy beépítsük a mindennapjainkba az elcsendesedést, a tiszta jelenlétet, a meditációt a befelé figyelést. Fontos, ezeknek az alkalmaknak nem kell hosszúaknak lenni. Ha már napi 10-12 percet adunk magunknak arra, hogy valóban jelen legyünk önmagunkkal, akkor ezzel már képesek vagyunk megteremteni a belső békénket.

Általában a 2 véglet szokott megjelenni, amivel el is szabotáljuk ezt az egyszerű, mégis fantasztikus hatású gyakorlatot.

 1. Az egyik véglet, hogy önmagunkhoz képest túl sok időt akarunk erre a gyakorlatra fordítani és nem vesszük figyelembe, hogy nekünk mi a mértékünk.
 2. A másik véglet pedig az, hogy rendszertelenül és nagy idő kihagyással végezzük a gyakorlatot.

Mindenkinek más fog működni. Én pl. rendszeresen csak néhány percre ülök le és figyelek befelé. Hagyom, hogy csak megérkezzek a pillanatba és átsuhanjanak rajtam az érzések és gondolatok. Tudatosan hosszítom a ki és belégzés mértékét, és csak jelen vagyok. Aztán vannak azok az alkalmak, amikor érzem, hogy jól esne a testemnek is, a lelkemnek is és a szellememnek is a hosszabb elmélyülés. Ilyenkor rendszerint 40-45 percet is benne vagyok a meditatív és befelé figyelő állapotban.

Miért jó ez számomra?

Azért, mert ezek az alkalmak segítenek abban, hogy el tudjak csendesedni, hogy le tudjam venni a fókuszomat mindarról, ami körülöttem van és megérkezzek a saját belső békémbe.

Régóta jelen van már ez a gyakorlat az életemben és azt tapasztalom általa, hogy lehetővé válik számomra az, hogy a pörgő, mindig teremteni akaró elmém megpihenjen és az általa generált érzelmi és fizikai feszülés elsimuljon, kioldódjon belőlem. Ezekben a jelenlétekben képes vagyok elengedi a külső zajokat, a túlpörgő és zavaró gondolatokat és a folyamatos „csinálás” energiáját. Így valódi lehetőséget kapok arra, hogy kapcsolatba lépjek önmagammal és felfedezzem belső erőforrásaimat és a hétköznapi életen túli bölcsességemet.

Számtalan jótékony hatása van a meditációnak, az elmélyülésnek:

 • Először is segít csökkenteni a stresszt és a szorongást. Amikor befelé figyelsz, a tested és az elméd ellazul, és felszabadul az addig összegyűjtött feszültségek nyomása alól. Ezáltal jobban tudod kezelni az élet kihívásait és nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válsz.
 • De nem csak a külvilág ingereivel kapcsolatban történik változás. A rendszeres meditáció és elmélyülés segíti az önelfogadást és azt, hogy pozitívan, szeretetteljesen állj önmagadhoz. Amikor elmerülsz a belső béke állapotában, felfedezed mindazon értékeidet és erényeidet, amik benned szunnyadnak. Ez hatalmas löketet ad az önbizalmadnak és segít elengedni az önmagaddal szembeni kritikát és önszabotázst. Ez pedig csodálatos érzéseket ad számodra.

Ahogy már említettem, a rendszeresség központi szerepet játszik ebben.

Csak akkor éred el a rövid és a hosszú távú előnyöket, ha rendszeresen gyakorolsz. Ahogyan az izmaid erősödnek és fejlődnek amikor edzel, úgy fejlődik a meditációban és elmélyülésben való jártasságod a gyakorlásnak köszönhetően. Ez pedig magával hozza a jólét megjelenését és azt, hogy állandóvá váljon az életedben.

Erre mindig emlékezz:

A a valódi jólét és bőség alapja mindig a belső béke, és az eléréséhez, rendszeres elmélyülésre, befelé figyelésre van szükséged.

Van még egy meglepő hozadéka ennek a technikának:

 • A mentális és érzelmi lecsendesedés nem csak a belső béke és a jólét megteremtésében játszik kiemelkedő szerepet, hanem megsokszorozza a coaching eszközök hatékonyságát is. Amikor elmélyülsz és befelé figyelsz, megnyílik elméd és szíved a tudatos
  jelenlétnek
  és a belső bölcsességnek. Ezáltal növeled az önismeretedet és a tudatosságodat, ami kulcsfontosságú a coaching folyamatban.
 • Sokkal tisztábban fogod látni a benned lévő gondolatokat. Könnyen meg fogod tudni különböztetni azokat, amik mások elvárásai miatt kerültek az életedbe azoktól, amik valóban belőled fakadnak.
 • A gondolataid hálójában képes leszel felismerni az önszabotázst okozó hiedelmeket, negatív mintákat, amelyek eddig visszatarttak téged.
 • Egyértelműek lesznek számodra az érzéseid is és a benned lévő motivációk. Ezáltal igazán hatékonyan fogsz tudni dolgozni a céljaid elérésén.
 • Az elmélyülés révén tudatosabbá válsz a saját belső folyamataidra, és ezáltal hatékonyabban tudod irányítani és alakítani az életedet.

Láthatod, hogy napi 10-12 perc idő, amit önmagadra és a belső békéd megteremtésére fordítasz, megfizethetetlen ajándékokat fog hozni az életedbe.

Vesd be a coaching eszközeit is, hogy még dinamikusabban tudd az álmaidat, céljaidat megvalósítani.

A Szemléletfejlesztő Self-Coaching idén 3 éves és ennek örömére május 31-ig 30% kedvezménnyel lehet a tiéd.
Akik már választották, nagyon nagy örömmel merültek el benne és kezdték el használni az itt tanultakat.
Várlak téged is nagy szeretettel!

Melinda

 

~~~
❤️ Ha tetszett ez a blogbejegyzés, oszd meg, vagy küld el annak, akivel szeretnél jót tenni,
és a gondolataidat ? írd meg nekünk hozzászólásban. ❤️

 Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu
Tel.: +36/20-411-7532
Instagram: Majoros Melinda (@melinda.majoros) | Instagram
.
.
.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük