A félelem ereje

.
Igen, a világ mitóta a technika létezik napi szinten tálcán kínálja a félnivalók garmadáját. Hihetetlenül kreatív és elképesztően sokrétű ezen a területen is.
.

Ha inkább meghallgatnád ezt a bejegyzést, akkor kattints ide:


Sokrétű azért, hogy valamelyik félelem biztosan megragadja a figyelmünket és elkezdjünk vele foglalkozni. Amint ez megtörténik – a fókuszunk rajta van – a félelem úgy nő egyre jobban, mígnem azon vesszük észre magunkat, hogy teljesen lebénít minket és mindenhol a szűkösséget, a hiányt és a „miért nem lehet” vagy „miért ne vágjunk bele” gondolatokat, hitrendszereket működteti számunkra.
.
A félelem zseniális módon kebelez be minket. Először a csak a nyugalmunk esik áldozatául, majd a hétköznapi cselekedeteinket szabotálja és végül már a testünk is kell neki és módszeresen leépíti azt.
 .

A döntés szabadsága valójában mindig nálunk van.

Mi döntjük el, hogy teret engedünk-e a félelmeknek vagy sem. Azért mert valami rossz, még nem jelenti, hogy hagynunk kell, hogy az maradjon.
Ha pedig valamire nincs ráhatásunk, akkor teljesen felesleges rágódni rajta. Azzal csak tápláljuk őt. Ebben az esetben a fókuszunkat oda kell vinnünk, ahol teremteni tudunk, amire ráhatásunk van.
 
Ahhoz, hogy a döntés szabadságát meg tudjuk élni és a különböző félelmek ne gyűrjenek maguk alá, elengedhetetlen az önismeret:
.
» ha ismerjük az erősségeinket,
» ha tudjuk, hogy miként működünk és hogyan tudjuk valóban teremteni, irányítani az életünket,
» ha tisztában vagyunk azzal, hogy mi mindenre vagyunk képesek
» és ha azt is tudjuk hogy hol vannak azok a területek, amiket erősíteni/fejleszetni kell – és meg is tesszük azt,
akkor a félelem nem tud gyökeret verni sem az életünkben sem az elménkben. 
.
Köteleződj el magad mellett, az elméd és a cselekvés szabadsága mellett. Ezt többféle módon is megteheted. Elkezdheted feloldani a korlátozó nézőpontokat, elkezdheted az önismereten alapuló tudatos cselekvést és választhatod azt is, hogy mindkettőben egyszere indulsz el, mert a leghatékonyabb akarsz lenni. 
.
Szeretettel,
Melinda
.
Ha tetszett ez a bejegyzés és találtál benne olyan gondolatokat, amik segítenek téged, akkor kérlek oszd meg te is.
.

Lehetőségek velem:

 

Lars_Nissen_Photoart képe a Pixabay -en.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük