6+1 egyszerű tipp az önismereted mélyítéséért

Az önismeret mélyítésével sokkal nagyszerűbbé tudjuk tenni az életünket nőként is. 💃

𝟞+𝟙 𝕖𝕘𝕪𝕤𝕫𝕖𝕣ű 𝕥𝕚𝕡𝕡, 𝕙𝕠𝕘𝕪 𝕞𝕚𝕜é𝕟𝕥 𝕥𝕦𝕕𝕠𝕕 𝕖𝕫𝕥 𝕞𝕖𝕘𝕥𝕖𝕟𝕟𝕚

Lehet, lesznek olyan eszközök, amiket már ismersz, én mégis arra biztatlak, hogy olvasd végig a bejegyzést, mert kincsekre lelhetsz és táplálóbb, kedvesebb nézőpontokra.

𝟭. Í𝗿𝗷 𝗻𝗮𝗽𝗹ó𝘁

A naplóírás zseniális módja annak, hogy jobban megértsd önmagadat, az érzéseidet és gondolataidat. Rendszeresen írj le mindent, ami az eszedbe jut, és idővel észre fogod venni az összefüggéseket és boldogsággal fog eltölteni az, hogy mennyire sokat fejlődtél az önismereted terén.

𝟮. 𝗧𝗮𝗻𝘂𝗹𝗷 ú𝗷 𝗱𝗼𝗹𝗴𝗼𝗸𝗮𝘁

Első körben elindulhatsz úgy is, hogy elkezded mélyíteni a tudásodat azokon a területeken, amik érdekelnek téged. Ez azért tud remek választás lenni, mert könnyebb elindulni olyan területen, ami nem teljesen idegen számodra.

Kétszeresen is nyerni fogsz:

➡️  90% az esélye annak, hogy tényleg elindulj, hiszen nem ismeretlen terepre merészkedsz. Ennek köszönhetően nagymértékben erősödni fog az önbecsülésed.

➡️   A másik pedig az, hogy amikor új készségeket sajátítasz el, vagy egy meglévőt mélyítesz egy már ismert területen, azzal még több mindent fedezel fel önmagadról.

Amikor már az ismert terepen sikerélményeid vannak, akkor jöhet az izgalmasabb rész, mégpedig az, hogy kipróbálsz olyan területeket is, amiket eddig sosem próbáltál. Ha szeretnél rálátást kapni az eddig rejtve lévő oldalaidról, tulajdonságaidról és elakadásaidról, akkor ez lesz az adu ász technika számodra.

𝟯. 𝗞𝗮𝗽𝗰𝘀𝗼𝗹𝗮𝘁𝗮𝗶𝗱 𝗳𝗲𝗹ü𝗹𝘃𝗶𝘇𝘀𝗴á𝗹𝗮𝘁𝗮

Az emberek, akikkel kapcsolatban vagy, nagyon nagy hatással vannak rád akarva-akaratlanul. Épp ezért fontos önismereti pont az, hogy átgondolod, valóban olyan emberekkel töltöd-e az idődet, akik hozzájárulnak az életedhez, emelik azt, vagy esetleg olyanokkal töltöd, akik negatívak, felszínesek és ezáltal rombolják a lehetőségeidet, az életedet.

𝟰. 𝗞𝗲𝗿𝗲𝘀𝘀 𝗺𝗮𝗴𝗮𝗱𝗻𝗮𝗸 𝗲𝗴𝘆 𝗺𝗲𝗻𝘁𝗼𝗿𝘁

Az olyan mentor, akivel rendszeresen beszélgetsz, és akinek a tapasztalatait és tanácsait megfogadod, sokat segíthetnek neked abban, hogy jobban ráláss önmagad rejtett részeire (mind a pozitív, mind a negatív oldalra), így még teljesebb képet kapsz önmagadról, ami hozzájárul ahhoz, hogy valóban elérd a céljaidat.

𝟱. 𝗚𝘆𝗮𝗸𝗼𝗿𝗼𝗹𝗱 𝗮𝘇 ö𝗻𝗿𝗲𝗳𝗹𝗲𝘅𝗶ó𝘁

Az önreflexió elképesztően fontos abból a szempontból, hogy jobban megismerd önmagad. És ez az, amit az emberek 99%-a nem tesz meg – pedig a jólétük függ tőle. Ha te szeretnél kitörni ebből a körből, akkor állj meg néha, és gondold át, hogy mit érzel és miért éppen úgy érzel, ahogy. Ez segít abban, hogy jobban megértsd, mi mozgat téged.

𝟲. 𝗧𝗮𝗿𝘁𝘀 𝘀𝘇ü𝗻𝗲𝘁𝗲𝘁

Az időnk nagy részét általában másokra fordítjuk és elfelejtjük, hogy néha szükségünk van pár pillanatra, hogy csak magunkkal legyünk. Épp ezért teremts időt arra, hogy egy kicsit eltávolodj a mindennapi teendőktől és önmagaddal légy.

+𝟏 𝐅𝐢𝐠𝐲𝐞𝐥𝐣 𝐚𝐳 𝐢𝐧𝐭𝐮í𝐜𝐢ó𝐝𝐫𝐚!

Az intuíciód, ha  figyelsz rá, megad neked mindent, ami ahhoz kell, hogy megtaláld a helyes utat, a megfelelő irányt az életedben. Épp ezért figyelj rá és merj bízni a belső hangodban.

Bízom benne, hogy te is találtál a fentiek között több olyan lehetőséget is, amivel el tudsz indulni.

Szeretettel,
Melinda

 

~~~
❤️ Ha tetszett ez a blogbejegyzés, oszd meg, vagy küld el annak, akivel szeretnél jót tenni,
és a gondolataidat 💬 írd meg nekünk hozzászólásban. ❤️

 

A női önismereted mélyítésében hatalmas segítség tud lenni a számodra a „fókuszban a Nő online program.
Keresd fel ezt az oldalt és nézd meg, mi mindent kaphatsz általa: https://majorosmelinda.hu/fokuszban-no/

 

 

 Önismeret Nőknek és Vállalkozónőknek

 

E-mail: melinda[kukac]eletorom-onismeretnoknek.hu

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük